Brižit Bardo: „Inicijali B.B.“

Nikada jedna knjiga sećanja nije toliko ličila na svog autora! Ćudljiva, razgolićena, stvarna i iznenadjujuće iskrena. Svaka rečenica i epizoda podseća na glas koji tako dobro poznajemo, na glas neponovljivog, razuzdanog duha.

Posle uspomena vezanih za detinjistvo i filmske početke (pod iskusnim okom njenog prvog muža Rože Vadima), B. B. pripoveda o trenucima slave, o strastima i bolima. Sve je u trenutku buknulo: i njena karijera i njene ljubavi. Okružena blještavilom šljokica i bliceva, B. B. je surovo gonjena – sa snimanja na snimanje, od muškarca do muškarca. I ona ne okleva da ovom knjigom otkrije pravu prirodu svojih odnosa sa bićima koja su prošla kroz njen život.

Oštre osude, talasi čežnje, neverovatna samoća življenja u palatama opkoljenim paparacima, očaj zaljubljene žene s kojom su muškarci bili samo da bi zadovljili taštinu… Brižit nam priča o Saši Distelu, Ginteru Saksu, o časovima sreće i iskrenosti, o Žan-Luju Trentinjanu, Samiju Freju, Seržu Genzburu; o svojim filmovima od „I Bog stvori ženu“ do „Viva Maria“, preko „U slučaju nesreće“, „Istine“, „Privatnog života“, i toliko drugih; ne zaboravlja ni svoje kuće – „Madrag“, „Pol Dume“ i „Bazoš“.

Plešući veliki balet svojih sećanja, Brižit Bardo sa nama deli okrutnu i nežnu istinu o svetu jedne legende.