Zdravko Čolić – 25 Jun 2007.

Nedelja, 25 Jun 2007.
Marakana

ZDRAVKO ČOLIĆ I TREĆI PUT NAPUNIO MARAKANU

Jedna od najvećih jugoslovenskih pop zvezda Zdravko Čolić održao je u subotu uveče skoro četovorosatni koncert na beogradskom stadionu Marakana, pred oko 70.000 ljudi, čime je još jednom potvrdio svoj status zvezde.

Koncert je počeo u 20:30 nastupom ženskog gudačkog kvarteta Intermeco, koji je na žicanim instrumentima odsvirao nekoliko pop i rok klasika, poput Englishman In New York.

{gallery}/produkcija/koncerti/2007-06-25-zdravko-colic/gallery-01{/gallery}

Čolić je nastup počeo pesmom Mala sa novog albuma Zavičaj, koja je već sa prvim taktovima podigla publiku na noge. „Dobro veče, dobro došli„, pozdravio je Čolić publiku, obrativši se posebno posetiocima na zapadu, istoku, severu i parteru. On je na početku rekao i da će tokom večeri pevati stare hitove, ali i pesme sa Zavicaja, da bi odmah potom zagrejao atmosferu hitovima Čija je ono zvijezda, Produži dalje, Živiš u oblacima, Pisaću joj pisma duga.

Zahvaljujući sjajnim muzičarima, i obnovljenim aranžmanima sa jačim i svežijim zvukom, pojedine starije pesme su dobile novu energiju, poput hitova Selen velen i Ćaje Šukarije.

Otpevao je 41 pesmu, uključujući skoro sve velike hitove iz svoje bogate karijere.

http://www.youtube.com/watch?v=NzsEMaKZSMc

Čolić tokom celog nastupa nijednog trenutka nije ‘štedeo’ ni glas ni sebe, i tako održao čas pojedinim domaćim zvezdama koje jesu okupljale veliki broj ljudi na koncertima, ali nisu bile ni blizu večerašnjem nastupu.

Popularni Čola je stalno bio u kontaktu sa publikom, šetajući sa jednog kraja bine na drugi, kao i po isturenom delu, takozvanom ketvoku, što je pogotovu brojniji ženski deo publike dovodilo u stanje blisko ekstazi.

Koncert su pratili sjajni scenski efekti, kojih se ne bi postidele ni velike svetske muzičke zvezde, i isto tako dobro ozvučenje.

Kruna koncerta bila je pesma Pjesmo moja, tokom koje je Čolića pratio muški hor, i nakon koje je bio priređen vartomet.